Besparen op onderhoud kan soms levensgevaarlijk zijn.

Een van onze recente klanten, had een defect in haar cv-installatie en had geen idee van de gevaren die dit met zich meebracht. Toen ze ons contacteerde, merkten we al snel op dat haar cv-installatie onvoldoende onderhouden was en dat er een gat in de rookgasafvoet bleek te zitten.
Na een grondige inspectie van de installatie, ontdekten we dat de warmtewisselaar van de ketel verstopt zat met koolstof.
Dit verminderde de efficiëntie van de ketel en verhoogde het gasverbruik. Bovendien was er een rookgas lekkage aanwezig in de installatie, wat een gevaarlijke situatie had kunnen creëren ondanks dat de co-melder niet afging.

De klant was zich niet bewust van de gevaren van een slecht onderhouden cv-installatie en hoe belangrijk regelmatig onderhoud is. Wij hebben haar uitgelegd dat een onvoldoende onderhouden cv-installatie niet alleen leidt tot hogere energiekosten, maar ook tot gevaarlijke dodelijke situaties zoals rookgaslekken, gaslekken of ontploffingen.
We hebben de installatie grondig gereinigd en gerepareerd, en afgesteld en ingeregeld waardoor de efficiëntie weer op peil was en het gasverbruik afnam i.v.m. opgeloste gaslekken.
We hebben ook een onderhoudsplan voorgesteld om ervoor te zorgen dat de installatie in de toekomst in optimale staat verkeert.


Hoe ouder de cv-installatie hoe eerder het onderhoud.
De klant was onder de indruk van de gevaren die een defecte cv-installatie met zich mee kan brengen en was dankbaar voor onze hulp. Wij hebben mevrouw duidelijk geïnformeerd hierover zodat niet alleen zij maar meerdere mensen zich bewust van worden, om zulke levensgevaarlijke situaties te voorkomen.

Uiteindelijk begreep mevrouw nu wel hoe belangrijk het is om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan haar cv-installatie.
In samenvatting, een defecte cv-installatie kan leiden tot hogere energiekosten en gevaarlijke dodelijke situaties zoals koolmonoxide vergiftiging, gaslekken of ontploffingen. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan uw cv-installatie om problemen in een vroeg stadium op te sporen en op te lossen. Wij bieden professionele diensten aan voor reparatie en onderhoud van cv-installaties en andere warmtetechnieken of ventilatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Hieronder een aantal foto's waarin te zien is in betreffende situatie dat de pakking was weggerot waardoor er koolmonoxide vrij kwam in de opstellingsruimte. Zeer grote kans op koolmonoxidevergiftiging dus.

  • image-19-01-23-12-14-4
  • image-19-01-23-12-14-3
  • image-19-01-23-12-14-2
  • image-19-01-23-12-14-1
  • image-19-01-23-12-14